Αξιοθέατα γύρω από το ξενοδοχείο

 

Έλεγξτε Τιμές & Διαθεσιμότητα

Άφιξη:
Αναχώρηση:
Δωμάτια
Κράτηση
 
 

Πληροφορίες Διαδρομής

 

Τα ευρήματα της αρχαίας πόλης της Μινώα, βρίσκονται κοντά στην κοσμοπολίτικη παραλία του Μαραθίου. Η Μινώα ήταν ένα από τα δυο λιμάνια της ισχυρής, κατά την Ελληνιστική περίοδο, πόλης–κράτους Άπτερα. Στη βουνοπλαγιά πάνω από την αμμώδη παραλία του Σταυρού, στο βορειότερο άκρο του Ακρωτηρίου, βρίσκεται μια σπηλιά που κατοικείτο κατά την Νεολιθική περίοδο. Σε αυτήν την βουνοπλαγιά γυρίστηκε η ταινία «Ζορμπάς» με παγκόσμια επιτυχία.

Υπάρχουν και άλλες σπηλιές στο Ακρωτήρι οι οποίες εκτός από την ιστορική τους σημασία, οι σταλαγμίτες και σταλακτίτες που έχουν δημιουργηθεί ανά τους αιώνες έχουν κεντρίσει την τοπική φαντασία και έχουν δημιουργήσει εντυπωσιακούς μύθους, όπως για παράδειγμα τα Σπήλαια της Αρκούδας και του Αγ. Ιωάννη που είναι προσπελάσιμα από την Μονή Γουβερνέτου.

Στο Ακρωτήρι υπάρχουν ακόμα δύο από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης με Βυζαντινές και Ενετικές επιρροές που χρονολογούνται από τον 16 ο και 17 ο αιώνα: Η Μονή Γουβερνέτου και η Μονή της Αγίας Τριάδας. Επίσης το Καθολικό Μοναστήρι του 11 ου αιώνα είναι το αρχαιότερο μοναστήρι στην Κρήτη.

Οι τάφοι του Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου είναι επίσης ένα από τα αξιοθέατα του Ακρωτηρίου το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η θέα της πόλης των Χανίων από εκεί είναι ξακουστή.

 
 
Member of HotelsCombined.com
Ανάπτυξη: NextStep